En omvälvande resa =)

Sitter nu några dagar senare och försöker få stop på huvudet som fortfarande snurrar. Har hunnit med husköpet, födelsedagsfirandet, midsommar, trädgårdsarbete och sitter nu otippat på Cypern och undrar vad som hände =)
Har en underbar semester med perfekt väder, resvänner och hotell =) kan inte bli bättre, kanske att komma hem till huset då nästa vecka men just nu är det ganska perfekt...

Dax snart =)

Nu är det tre dagar tills jag får sommarlov och vi får vårt fantastiska hus. Har så mycket att packa innan vi åker iväg på lite semester och sen är det resterande packning, bröllop, konsert och sen flyttar vi in. Jag kan inte riktigt fatta att det är dax snart.

På väg igen

I går så var det skolavslutning för lärarna. Vi jobbar en vecka till men de som kan ta ut komptid de gör det. Jag tänkt jobba i alla fall för jag har en sal att fixa i ordning till höstens lektioner.
Vi har många lärare som slutar hos oss i år. Det är nog bara tre som går mot ljusare tider, de andra är arbetslösa. Det heter ju så ända till hösten när skolorna inser att de inte kan klara sig utan de där fem lärarna som man trodde på våren. Då har man raskt sluppit att betala lönen över sommaren med. Nä så är det nog inte men det kunde vara så. För få människor gör för stort jobb. För få elever heter det också, elevunderlaget sviker men ändå så jobbar vi häcken av oss. Kanske inte jag för jag jobbar som jag ska och har inte så mycket övertid, men det får man inte många klappar på axlen för.
I dag ska det bli kvalitetsredovisning, dvs. att vi sätter och och klipper och klistrar ihop en text med hjälp av förra årets papper. Kunde inte detta vara något man bara kryssade i att ja vi har jobbat som innan och se bifogade mötesprotokoll osv. Men nej det ska skrivas och skrivas och skrivas och sen sammanställas av rektor (ett annat ord för dyr sekreterare) och sen ut på nätet. Ingen jäkel kommer att läsa det, jo jag gjorde det för att få en klarare bild om vilken skola jag skulle börja jobba på förra året. Kan säga att jag inte fick så mycket inblick, så jag undrar fortfarande varför det ska vara så förbenat noga. Jag vet att öppenhet och redovisning är viktig men när det tar en arbetsdag för fem lärare att göra då tycker jag att de resurserna kunde vi ha lagt någon annan stans.
Ps. när jag skrev överskriften hade jag tänk skriva om hur ensamt det var i går på vägen hem i bilen. Men så blev det inte. Det var i alla fall många som jobbade i går mellan två och tre så de hade inte tid att tala med mig i mobilen... (nej jag är inte bitter =)

Vägen till jobb

Denna tiden på året så är min väg till jobbet helt underbar ur ögats vinkel =) Rapsen blommar och linet börjar blomma och det gula och blå blir till en smörklick i ett hav som är sååå blått. Ska se om jag inte kan få en bild på det i morgon.
Det var skolavslutning med i dag och alla barnen sjöng i omgångar och oj vilket jobb de hade gjort. Det var jättefint och alla var jätteglada.
Nu står maken och bakar kakor till sin födelsedag som skall firas på lördag. Jag får äta de "misslyckade" kakorna =)

Bilder i kvadrat

Är på jobbet och ska snart iväg och kolla på när lärarna får spö av eleverna i fotboll. Ska vara moraliskt stöd.
Har i dag varit på lilla skolan och hittat en massa verktyg som jag har funderat på vad de kan vara bra för. Har lagt upp lite bilder på FB ska se om jag inte kan infoga några här.

Juni

Satt och såg på kort från juni so far. Upptäckte att vi har varit mycket aktiva och att det finns mycket mer som skall hända =)
- husinflyttning för m&m
- 60-årskalas för pappa
- bröllop för L och S
- glasskalas på innegård
- betygssättning
- skolavsutning
- sommarlov
- husköp
- cypernresa
- D:s födelsedag och fest
- midsommar
Jag visste inte att man kunde hinna så mycket på så få helger =)

Ansvar

Har fått lite mer ansvar på jobbet, jag fick sätta betyg på hela år 9. Ordinarie lärare är sjukskriven. Ingen löneökning för det, ska även städa ur hela salen och alla skåpen själv och inte heller det tas med i någon lönetanke... Är lite deppig just nu... men det ordnar sig när jag om två veckor får ett jättefint hus och är stenrik i uniefär tre sekunder innan dess =)

Hem ljuva hem

I dag ska vi åka hemhem. Det ska bli kul att träffa släkten och att få fira min far som har fyllt 60. Ska även träffa bästa C och J samt shopa lite saker inför sommarens fester (kläder alltså =)

Statistik

Så här står det på min statistiksida
"Unika besökare är ungefär lika med antalet personer som besökt din blogg. Sidvisningar är antalet visningar av någon av dina bloggsidor. Du själv får alltså en unik träff och flera sidvisningar i statistiken."
Hur många besöker min blogg egentligen? Helt plötsligt har den slutat göra grafen och visar denna sidan i stället. Undrar om den är sur för att jag kollar? Eller om det är något fel. Kan man se statistik någon annan stans?

LYCKA

Vilken underbar dag.
  • två vänner har förlovat sig
  • samma vänner ska gifta sig om ca 5 veckor
  • lånen är klara till huset och garaget
  • två andra vänner har gift sig
  • ytterligare två vänner har fått sitt efterlängtade hus i dag
  • om en drygt fem veckor så flyttar vi till vårt hus
  • Nu börjar ett 5 dagarslov =D
RSS 2.0