Besviken?

I går var en tung dag på jobbet både för mig. Elever som mår dåligt och kolegor som inte verkar tro på att jag jobbar mina timmar plus lite till. Efter en sådan dag var jag glad när jag kom hem och upptäckte att Big Bang theory hade startat i USA och jag och maken kunde skratta oss igenom en timme underbara serie.
Läser just nu mycket andra bloggar, särskillt Ketchupmamman.. hon är så rolig att läsa när man är lite trött. Läser mycket på FB också men det är inte riktigt samma sak, tycker att FB börjar bli lite för många nya inställningar och lite för mycket pill helt enkelt.
Målaren som skulle tapetsera på kvällarna denna veckan har inte dykt upp och inte hört av sig. Han sa att det var mycket att göra på jobbet men jag gillar ändå när man hör av sig och säger att man inte kommer över. Så vi lever fortfarande med alla möbler i kök, vardagsrum och tv-rum utdragna i mitten av rummet...
Annars så glädjs jag av det vackra vädret, trädgården och min make som är underbar även om han inte tror att jag tycker det ibland =)

Svart eller vitt?

I går och i dag har jag målat lite dörrfoder och en knut. Det är sååå grymt tråkigt men det måste göras. D har trimmat gräset och så har vi efter en liten meltdown i möbelbutiken satt upp pinnarna för att markera var garaget ska stå. Vi har en livlig och något deprimerande diskussion om vår ekonomi (därav meltdownen) och funderar på detta med om det är ok att ha svart arbetskraft. Jag vill hitta en billig målare som kan tapetsera hela vårt hus och D vill inte betala svart. Han har argumentet att det är svartjobben som bidrar till att jag inte får högre lön, vi har sämre vägar och att sjukhuset inte har den utrustning de behöver. Jag skiter just nu i vilket eftersom jag inte har råd med min låga lön att vara solidarisk...  Hur skulle ni göra?
Det otroliga i kråksången är att vi faktiskt har kommit överrens om vilka tapeter vi ska ha i hela huset, och det efter bara två besök i tapebutiken.

Slöjdlärare

Har äntligen haft alla klasser på jobbet. Jisses va mycket det blir i träslöjden. Salen håller på att falla ihop i beståndsdelar och jag vet inte hur jag ska klara hela terminen. Måste investera i en massa saker men sen har jag inga pengar om något mer skulle gå sönder eller bara helt enkelt sluta funka. Är lite orolig.
Min kollega i textil på den andra skolan råkade ut för en brandskada i våras och nu ska hon fortsätta vara sjukskriven resten av terminen så vi ska ha en helt fantastisk vikarie som faktiskt har utbildning. Ska bli kul att få lite mer tid att träffa henne.
Fick även beröm från mina kolleger att de tycker att jag är så bra på att hålla ordning i salen (träsalen). Jag ger allt beröm till eleverna som hjälper till och städar efter sig. De har varit såå duktiga hitintills. Ska se om jag inte kan komma på en belöning till dem när halva terminen har gått =) Har ni tips så säg till.
RSS 2.0