Bygget

I dag har de satt igång med att bygga vårt garage. De har grävt ut för grunden och lagt täckduk. De skulle lägga alla massorna i slänten men eftersom vi har en sån leråker så körde de fast med traktorn och för att inte göra saken värre så har de lagt allt i en hög nära tomtgränsen och så kanske det går att flytta det när tjälen gör marken hård. Jag vet inte men får diskutera det med D i kväll när han kommer hem. Ska tala med entreprenören med så att de tar på sig att fixa allt utan att lägga till det på kostnaden. De slipper ju trotts allt deponiavgifter och bortforsling =)

Mage

Min mage börjar bli stor nu. Njuter av att känna Skrutten röra sig (även om det inte alltid är så bekvämt). Har gått upp tre kilo på tre veckor så nu börjar det blir lite mer kött på mina ben =)

PS.

Sa jag föresten att jag blev sjukskriven på heltid fram till förlossningen? Det är jag i alla fall. Så nu måste jag hålla humöret uppe och hitta små saker att göra varje dag.

Till släpvagnsreklam

Skrev detta i dag och skickade till släpvagnsreklam. Är nyfiken på vad som kommer av detta. Får annars börja klaga på fb och se om inte det har bättre effekt. Vad tror ni?

"Hej

Jag är en höggravid kvinna med foglossning och konstanta sammandragningar när jag går. Detta är ingen bekväm situation och jag stannar hemma så ofta som jag bara kan. En sak jag måste göra är dock att ta mig till min barnmorska i stan. Ni har i dagsläget lagt beslag på den bästa parkering för oss som ska till barnmorskemottagningen på Torkelsbergsgatan. Jag antar att detta inte är så bra reklam för det byggbolag och den biluthyrningsfirma som betalar för detta. I dagsläget känns det lite som om ni står på en handikapparkering utan tillstånd. Jag skulle vara tacksam om ni ville visa lite hänsyn när ni ställer ut era bilar med reklam och fundera på vilka konsekvenser detta får. De står på bra platser på andra ställen men just här är det verkligen inte ok, inte för mig och inte för andra som är i behov av att inte gå så långt för att komma till sjukvården.

Så snälla jag ber er att flytta denna bilen och ställa den någon annanstans."

Svordomar och lycka

För en och en halv vecka sen så stod jag på parkeringen utanför sjukhuset och svor åt en kvinna jag talade med i telefonen. Hon jobbar på kommunens bygglovskontor och hade precis talat om för mig att vi var tvugna att ha bygglov för vårt garagebygge. Garaget skulle ha börjat byggas i måndags förra veckan och hade det inte varit för att vår kvalitetsansvarige tyckte det var lite konstigt så hade garaget också börjat byggas. Men nu stod jag alltså på parkeringen, och svor åt situationen, jag var mycket tydlig med att inte svära åt kvinnan. Jag hoppas att hon uppfattade det så med. 
Det visade sig att när jag skickade in vår ansökan i våres så hade mannen som tog emot den valt att inte diarieföra detta eller dokumnetera detta någonstans utan han nöjde sig med att ringa mig och meddela att eftersom vi var på landet så behövde vi bara undeskrifter av grannen om att vi fick bygga garaget så nära tomtgränsen. Jag fråga uttryckligen om det kunde bli något problem i framtiden och då sa han att jag bara skulle referera till honom så skulle det lösa sig. 
Så det gjorde jag. Jag refererade till mannen i fråga och kvinnan meddelade vänligt men bestämt att han hade gått i pension och att jag var tvungen att söka om. Så det gjorde vi. Hon meddelade att det kunde ta upp till fyra veckor men om grannarna var snabba med att skriva under så skulle det går lite snabbare. Så jag skrev alla papper, fixade nya ritningar och ordnade med underskrifter samt lämnade in ansökan personligen till kommunens reception. 
I dag kom bygglovet, klart och godkänt. En och en halv vecka tog det =) Så nu ska här byggas =)

Uppdatering

Uppdaterar i dag med lite bilder på garderoben. 
 
 
Har även roat mig i dag med att se på när de har flyttat de stora ler och jordhögarna från framsidan till vår slänt så nu har vi fyllt upp en femtedel kanske av det som behövs. Resten kommer med garaget. 
RSS 2.0