Intressant formulerat =)

Har i dag suttit och läst igenom kommunens policydokument och kom över denna underliga formuleringen på ett stycke:
Definitioner
Muta
En anställd eller en förtroendevald gör sig skyldig till mutbrott, enligt brottsbalken 20 kap 2 §, om han för sig själv eller för annan, tar emot, låter åt sig utlova eller begär muta eller annan otillbörlig belöning för sin tjänsteutövning. Detsamma skall gälla, om en anställd eller en förtroendevald begått gärningen innan han erhöll anställningen eller efter det han slutat densamma.
Definitioner
Muta
En anställd eller en förtroendevald gör sig skyldig till mutbrott, enligt brottsbalken 20 kap 2 §, om han för sig själv eller för annan, tar emot, låter åt sig utlova eller begär muta eller annan otillbörlig belöning för sin tjänsteutövning. Detsamma skall gälla, om en anställd eller en förtroendevald begått gärningen innan han erhöll anställningen eller efter det han slutat densamma.

Jag trodde ju att lagen alltid gällde alla, behöver man verkligen skriva ut det så då och på ett så konstigt sätt... mycket väsen för ingenting kan tyckas men ni vet ju vilken dokumentnörd jag är =)

Snöplogar???

Oj, va snö det är. En halvmeter på 24 timmar, eftersom jag sitter hemma och skriver för det mesta nu så har jag gott om tid att stirra ut på snön och vad plogbilarna gör utanför. I tidningen i dag så var det ett reportage om de stora snöhögarna som läggs vid korsningar och hindrar och skymmer för gångtrafikanter och skymmer bilar när de skall köra ut. Ansvarig för snöröjning har bara kommentaren att han inte kan säga något om enskilda ställen men att de jobbar på andra ställen att dumpa överflödet av snö. Det jag funderar på ganska mycket i arbetet med snöröjningen denna vinter är: var tar snöröjarna vägen när det slutar snöa? Borde det inte krylla av skopor och skrapor som flyttar snön så att den inte är i vägen och snyggar till där det behövs? Eller är det så att dessa går i ide till nästa gång som snön slutar komma?

 

På vår gata i stan =) är lagret med snö på vägen (hårt packat) tio centimeter plus två hjulspår som man inte kan ta sig upp ur, snöhögarna fyra meter höga och hindrar effektivt sikten när man kör för att inte tala om när man får möte eller är ute och går. Nu har jag i alla fall fått låna ett par jättestora termobyxor som gör att jag kan ut och promenera utan att frysa =)


Snö

Snön bara fortsätter falla, det är ganska mysigt för jag sitter inne och jobbar med portfolio. Ska nog ta en liten runda ut i dag =)

Kanske så här?

D tyckte det var en jättebra idé som E kom med?? Jag vet inte jag, kanske inte min stil =)

Får jag lov

I helgen var vi hemma hos mina föräldrar, vi fick biljetter till Sibbamålarevyn i julklapp. Och i helgen var det så dax att äta en supé och uppträdande efteråt. Farmor och farfar var med samt morbror A med fru. En massa av mammas och pappas vänner var med också så vi fyllde upp ett helt bord. Nu var vi ju på revyn förra året också och har verkligen förälskat oss i denna väldigt småskaliga men hjärtliga ensemble =)
Själva historian var inte klockren som förra året men de hade tagit med favoriter i repris (de två gamla tanterna och Elvis). De hade även ett strippnummer som fick farmor att skratta och frusta av förtjusning (det var inte ens så snuskigt att det kläddes av till kalsingarna).
Efter Elvis tre sångnummer som final så var vi så glada i hatten att vi åkte hem och dansade i köket. D och jag tänkte att det var dax att öva brudvals så vi valsade, foxtrot, bugg och han med en liten hambo också. Mamma och D övade även de på att dansa brudvals eftersom det är mindre än sex månader kvar. Jag kan säga att vi somnade gott den kvällen och fick senarelägga åkturen hem för att vara säkra på promillen dagen efter.
På lördagen hade vi även rollbyte när D handlade upp sina julklappspengar på rean i stan. Jag bar kassarna och det var jag som satt utanför provrummen och väntade med en massa kläder i påsar och jackor osv. Det var jättemysigt och vi hade det trevligt.
På söndagen under hemfärden stannade vi även till och firade att vår vän D fyllde 30 i Ljungby. En enormt god smörgåstårta bjöds det på, jag tror att det är min nya bakismat =) (måste ha ett recept?) Tack för att vi fick komma och överraska =)
Så där var vår helg i korthet, jag hoppas att veckan blir lika kul =)

Fantastiskt

Det finns mirakel. För några år sen såg jag dokumentären "armlös benlös makalös". Det finns fantastiska människor i världen men jag trodde inte att det fanns två makalösa människor som dessa =) den sista med Mikael är nog bäst tycker jag =)

=)

Är nöjd med dagen då jag har producerat en presentation till fredagens examination och ska nu ta det lite lugnare resten av kvällen (som om jag inte brukar det)
Annars så flyter livet på...

Fika och ståbord

Var och fikade sedvanligt hos M i går kväll. Vi smakade två olika teer och jag fick en kaka som inte motsvarade mina förväntningar och en pajbit som översteg dem =) M är väldigt stolt över en nöt som hon utan att ha försökt lyckades få ut hel, jag har nu bildbevisen. Jag lyckades med få ut en hel men det gillades inte för jag hade intentionen att näcka nöten hel.

 

Bild på Ms fina nöt =)

 

M visade även en mycket fin adventskalender som hennes pyssliga syster har gjort, hon gör tydligen sådana varje år. Kanske inte just sån men man måste ju ge en stor eloge till kreativiteten att rulla in dryga tio meter presentpapper med fina bilder som sen skall dras ut en dag i taget framtill jul.

Jag har även varit hemma hos E och E och ätit middag, fikat och hängt en del. De är så det får bli när gravida kvinnor får husarrest. Jag har även haft ett litteraturseminarie i fredags som jag tyckte var bra. För första gången i utbildningen så mötte jag en examensuppsats. Synd det inte var tidigare då hade jag kanske inte haft så stora förväntningar på hur det skulle sett ut. Nu står jag (för min rygg gör ont) och skriver på en vfu-uppgift som är massiv, av typen planera en termin och en treårsplan med litteraturhänvisning och presentera i inspirationsmaterial, PP och en välformulerad text.

Men mitt nya arbetsbord (strykbrädan) gör det lättare i alla fall och jag få en massa gjort. Har gjort dispositionen och håller nu på med bakgrunden i kursplaner och annan litteratur om tematiskt arbete för det är så jag vill att det skall vara.

 

 

 

Helgen

Helgen har varit jättelugn. Har tittat på serier och inte gjort något speciellt, D har spelat spel på datorn så vi har gått lite runt varandra. Var och fikade hos I och K i går, det var jättemysigt =) de har precis köpt hus och är mitt uppe i att sälja lägenheten och så ska de ha barn om mindre än en månad.

Vi har planerat för bröllopet lite också. Funderar på olika lokaler men inget faller oss perfekt i smaken. Svårt att bestämma sig, svårt att hitta. Kanske har vi för höga krav?

Var ska vi vara?

Funderar just nu på var vi ska ha middagen efter bröllopet. Har kollat in Sålla kvarn, Gula paviljongen och Brunneby musteri. Vi gillade Brunneby mest men de ville inte göra sina lunchgäster besvikna med att ha stängt en dag så de sa nej. De andra två ska vi fundera på medan vi hittar flera... har fått många förslag på facebook, ibland är det bra att ha många vänner =)
Annars så har jag haft en produktiv förmiddag, en lugn eftermiddag hos E och en underbar kväll med min blivande man =) Måg ganska gott faktiskt *ler fånigt*

Städar ut julen

Har städat ut julen nu. Blir endast två flyttlådor och en liten låda samt en stor säck till julbocken.

 

Läcker mat och musik

Har gjort ugnsfalukorv nu. Det ska bli sååå gott att få äta något nu, är hungrig som en varg. Har varit hos E och E i dag och läst lite c-uppsatser och skrattat en del åt dem. Mitt självförtroende är bättre efter att ha läst dessa som tydligen blev godkända. Nu vet jag ju att jag säkert också är kass men det känns lite bättre i alla fall. Har även installerat Office på den lilla datorn så att jag kan skriva på den med och på så sätt kanske spara ryggen om jag kan stå upp och jobba ibland. Har definitivt stått upp för mycket denna veckan. Ska nu ta en diklofenak-kur och se om inte musklerna sluta vara spastiska =)

Nu ska jag äta min fantastiska middag, titta på tv och vänta på att D kommer hem. Jättebra låt är även Emilia – You're My World


igen???

Varför snöar det igen. Inte så att jag inte gillar allt det där vita men jag undrar lite varför min barndoms vinter har kommit tillbaka? Har jag inte redan pulsat genom denna snöhögen, eller den? Vitt på träden igen, det är fint i o för sig.

Har inte sovit bra i natt för min rygg har gjort ont, den gör fortfarande ont så jag har tagit tabletter och låg och vilade. Enligt sjukgymnasten skall jag egentligen inte ligga ner så mycket utan upp och röra på mig. Mitt enda problem då är att jag ska skriva uppsats eller en och annan examination den närmsta veckan drygt. Hur kan jag läsa och skriva på dator utan att sitta ner? Gillar inte att gå runt i cirklar och läsa, stor risk att man träffar en vägg eller dörr eller varför inte en tröskel.

Jag återkommer i morgon med rapport om hur stor min stortå blir av upprepade klubbningar mot tröskel =)
Såg mitt drömkök i helgen föresten. Kolla in detta huset på hemnet. Stort, fint inte så många överskåp och en massa plats =)

Uppsatsen

Har varit hos E ooch fått lite hjälp med min uppsats. Många gula markeringar blev det och funderingar på om hur man skriver en uppsats utan att använda orden vi, vår, min och jag alt. andra liknande ord. Så går det när man börjar som ett vi och vi nu är ett jag och då blir det lite komplicerat =)

Funderar på att roa mig med You tube som jag gjorde i går kväll, hittade en massa roliga filmer, väljer att lista några nedan.


Undrar hur i hela friden den lille kisen kommer ner i det lilla glaset... annars så finns det många andra söta katter att skratta åt.
Underbar lite kisunge som bara får hjärtat att smälta. Har även hittat den mänskliga motsvarigheten i det klippet
som kommer efter =)
Sen har vi den sötaste pandan i världen? eller?

Nu ska jag sluta dra en massa filmer för er. Har ni förslag på andra roliga så hör gärna av er =)

So you think you can cance UK

En ny säsong och i UK. Kanske att vi kan åka och kolla finalen då? Mitt absolut favoritprogram och här är min favoritdansare.

Dessvärre kunde han inte vara med i serien eftersom hans arbetsvicum var knutet till ett speciellt danskompani =( Men man kan ju titta på youtube och hoppas att han har fixat det till nästa säsong.

Nya fina saker =)

Köpte en fin tröja i går och en USB-hub. Hade inte tänkt köpa mer än en förlängningssladd till usb och så  var det bara 50 kronor till för att få en hub med 7 portar, det var en bra deal =)
Självklart var tröjan lila och randig, my two favorit things.
I dag är det lite mer arbete med uppsatsen i alla fall, har jobbat lite på sökorden på Skolverkets hemsida. Hatar att leta saker på deras hemsida annars, för att hitta kursplaner måste man gå in på lagar och regler och inte kursplaner och betyg som man kan tro =/
Tröjan
USB-hubben

Söndag morgon

Har suttit i en  vecka nu och försökt göra något bra av min uppsats. Det går inte så bra som jag vill. Inte för att uppsatsen inte görs utan för att forskning om ämnet skall vara så flyktig. Jag hittar en mening här och en mening där. När skall ett helt stycke eller gud förbjuder en hel forskningsrapport fungera. Just denna veckan hade jag lagt min tilltro till Gardner men han var inte alls så som jag trodde och nu så kämpar jag med Säljö och Imsen för att få en liten droppe av vett ur dem.
Hittade ett underbart hus i går och ett kök i detta hus som jag måste komma ihåg tills jag ska bygga mitt egna =) Men det är lite tid till dess.

Nytt försök

Har funderat en längre tid på om jag ska försöka skriva lite igen. Nu har det nästan gått ett halvår och skolan har gått bra och jag mår bra så kanske ska jag försöka igen =)
RSS 2.0