Trött, inget ovanligt

Har de senaste dagarna varit ganska trött mitt på dagen och vilat mig en massa. Var på en träff om foglossning på sjukhuset i går och det var väl inget nytt sådär som kom upp men jag fick tag i numret till de sjukgymnaster på Vrinnevi som har hand om vattengympan så jag slipper åka till Linköping för det.
I dag ska jag åka söderöver en liten runda. Minisemester för att träffa lite vänner och släkt.

Värmen

I dag är jag inte så överhettad som i förrgår. Kanske för att jag har utvägen att sätta mig i bilen och bege mig till stranden om jag skulle vilja. I dag har jag i alla fall bakat bullar och chokladbröd. Inte någon syssla man ska ta sig för när det är varmt men jag var sugen och så tänkte jag ge vår goa granne lite för att han har klippt vår gräsmatta. Jag gjorde halva i går kväll och höll på att krevera så han var snäll nog och gjorde resten i dag. D körde med trimmern runt häckplantorna så nu kan man se alla igen.
 
Sen var vi och badade vid en alldeles underbar liten sjö som påminde om hemma fast lite större badplats men barrskogen runt och den lugna platsen var underbar att se och njuta av. 
Vi har inventerat bina igen och nu har vi nästan två täckta ramar med arbetsbin så de förökar sig bra =) De har samlat på sig lite honung med så vi kanske kan få lite honung i slutet på sommaren. 

många viljor

I natt var det tre olika viljor i sängen - Skrutten, min och min kropps. Skrutten var inte nöjd hur jag än låg, kroppen ville inte ligga ner alls utan bara göra ont och jag ville ligga på sidan och framförallt sova... Men tji fick jag. Längtar efter vår nya säng som ska vara lite bättre än den gamla.

Lättja...

Jag fick lite gjort i dag i alla fall. Bland annat så lärde jag mig att säkringarna skall visa rött i vårt säkringsskåp när allt är ok. Har alltid fantiserat om att rött var fel och grönt rätt men men. Nu vet jag det.
Sen har jag lagat ett par byxor halvt färdiga samt ringt en del samtal och mailat om vårt garage. Mer än jag gjorde i går i alla fall.

Mys

I går var första gången som D kände Skrutten röra på sig. Jag kände det för första gången på utsidan i går natt när jag hade klämt fast handen under magen medan jag sov. Vaknade till och blev klarvaken när jag fick en liten bump i handen =)
Så just nu så ligger jag här och känner efter hur det rör sig och lyckan att jag vet att allt är bra =)

Bisak

Vi var och kollade i bikupan i går med. Jag fick se drottningen och så såg vi att det var en massa ägg lagda.
 

Ny bild

Vi var på andra ultraljudet i dag. Så här kommer fina bilden =)

Ganska gött

För ett år sedan så flyttade vi in i vårt hus. Nu ett år senare så är jag fortfarande lika sjukt kär i huset, platsen, trädgården och maken =)
Livet känns extra bra eftersom jag de senaste två veckorna har varit med om underbara saker. Vi har firat tvåårig bröllopsdag i Stockholm med övernattning i Gamla stan, middag på Gondolen och mysiga vandringar genom staden.
Vi har varit på semester på Gotland med mina föräldrar och det var himla mysigt att åka runt och titta på naturen, stenhuggeri, lamm och Hoburgsgubben =) Mamma köpte en lammfäll till Skrutten.
Apropå Skrutten så har hen börjat röra sig mer och mer. Det är en häftig känsla som jag hoppas att D också snart ska få känna av. På måndag så är det dax för det andra ultraljudet och det ska bli riktigt spännande.
Så just nu är livet ganska gött =)

Honung

I dag var vi inbjudna till vår närmsta biodlare och fick se på och delta när han skulle slunga honung. Vi fick en burk nyslungad honung som betalning. Det var helt förhäxande att se honungen slungas ut på trummans sidor och sen sakta flyta ner i botten och ut genom silen och ned i hinken.

Kärlek i månsken

Såhär såg det ut när vi hade båda kuporna framme, i går så tog vi bort den vita för att de bina hade flugit sin kos. Men de bina som vi hämtade som hade svärmat verkar må bra, är snälla och jobbar för fullt för att bli flera =)

Bisak

Vår svärm dog ju men vi fick en god nyhet i går. En ny svärm hade dykt upp. I grannens sons trädgård. Så den var vi och hämtade i kväll. Så nu står om än en litet men naggande gott bisamhälle i trädgården. Nu måste jag bara hålla maken borta så att han inte är stör dem stup i kvarten.
 

Sorg

Vår bisvärm dog under dagen. Förmodligen så var det för varmt i deras svärmningskupa och vi hade inte hunnit få klart deras vanliga kupa förrän nu på kvällen så när vi skulle flytta dem så var det 98% som föll ut döda :´(

Kupa och häck

I går kom bina i en liten låda. De står nu väl skyddade i ett hörn av trädgården. I dag ska vi snickra benstativ till kupan och fortsätta rensa häckplantorna. Vi tog oss ytterligare en sjättedel i går. Jag lägger upp bilder lite senare på både kupa och häck ;)

Bin

Vi har precis fått veta att vi får bin i kväll. Måste bara måla kuporna och bygga ben till dem...

Dagens göromål

I dag är det trädgårdsdag. Vi håller på att rensar kring våra häckplantor och lägga dit täckbark för att de inte ska bli så övervuxna. 40 plantor klara och 70 (minst) kvar.
RSS 2.0