Valv

Jag vill ha ett valv där jag kan stänga in mitt vuxna jag utan barn. Där jag kan gömma alla emotionella dyrbarheter som ofrånkomligen kommer att repas, skuffas, brytas och förstöras under de kommande åren. Satt och njöt av min gungstol innan och tänkte på att de slitna handtagen har polerats av min gamlafarmors och namnes händer under de otaliga timmar som hon satt och gungade. Skåpet, som mormor hade sitt porslin i, med den fina intarsian och den underbara fanérn. Stolarna som hör till farmor och farfars matrumsmöblemang som jag har klätt om med stor omsorg (även om de nu behöver en ny omgång tyg).
Helt plötsligt känns inte det omoderna finrummet med en glasdörr som skyddar ägodelarna från klåfingriga små barnhänder så dumt.

avslappning

En dag hemma och jag känner mig redan bättre. Var dock som en klubbad säl i natt och vaknade inte en enda gång. Så kroppen håller nog på att slappna av.

Sparkar

Skrutten har nu hittat nya höjder på magen. De senaste två dagarna så har sparkarna vandrat upp till navelhöjd. Det syns tydligt på utsidan att den sparkar och jag tycker än så länge det är underbart, särskilt efter det lilla besöket på förlossningen och kontroll i fredags när den hade varit stilla ifrån torsdag eftermiddag. Så nu sitter jag här och ser magen fara åt lite olika håll och njuter :-)

Mmm...

I natt har Skrutten varit som vanligt och jag har "njutit" av varje kick =)

Nya vinklar

Eftersom Skrutten inte hade varit så aktiv som hen brukar så ringde vi till förlossningen i morse och de ville att vi skulle komma dit och kolla så att allt var bra. Så efter frukost så begav vi oss mot Norrköping och förlossningen. Där kollade de hjärtljuden samt gjorde ett ultraljud och allt såg fint ut. Så nu är vi lättade att allt ser bra ut. Tydligen så har Skrutten antagligen blivit mer intresserad av att sparka mot moderkartan vilket jag inte känner så mycket som när hen sparkar åt annat håll. Så det var nog det som hade hänt. Så nu är vi lättade och lyckliga. Det var första gången som D fick höra hjärtljuden och det var trevligt =)

Skitkropp

Är så sjukt trött. Har nu haft foglossning sen vecka 15 och är nu i vecka 25. Det blir inte bättre men jag har förtröstan att vattengympan som startar om två veckor ska göra mirakel och göra så att jag orkar med de 15 veckor som är kvar. Nu har även sammandragningarna blivit kraftigare och de varar längre. Det är obehagligt men inte farlig, så det är bara att stå ut.
Har under de senaste veckorna fått göra nya planer konstant eftersom kroppen förändras så mycket och snabbt. Jobba är en pina men samtidigt så känner jag att jag skulle få fnatt av att gå hemma. Så en halvtid är nog det som hägrar just nu. Då dyker nya problem upp, såsom – hur får jag tag i en lärare som kan tänka sig att pendla två till tre dagar (á 4-6 mil med bil) i veckan för att jobba 45%?
Jag har en helt underbar människa som brukar vicka men hon måste i så fall skaffa en bil och att ha råd med den om det bara är 45% är inte lätt =(
Så här sitter jag nu lika förvirrad som alltid...

fogar

i morgon kommer de små monstrena till skolan. Talade med rektor i fredags om hur vi ska tänka när det gäller planeringen av eventuell nergång i tid för mig. Det var skönt att få lufta idéer och vara öppen med hur det känns. Ska inte ha någon träslöjd på lilla skolan för jag kommer inte att klara det, orkar inte lyfta, använda verktyg eller såga. Så det känns som om textilslöjd är lite lättare, måste berätta det för kollegorna på måndag bara så att de vet att salen är upptagen på mina lektioner. Har bokat till till sjukgymnast och en tid till läkare eftesom det antagligen kommer behövas i slutet på veckan. Funderar nu på vad som skall bort och vad som ska behållas om jag ska gå ner till halvtid. 
 
Annars så har helgen varit härlig med en ny säng som gör att ryggen mår lite bättre. Vi har även hunnit med att märka ut för bredband och att gå på Lionga ting samt fika med vänner. Så jag ser fram mot första lektionen med sexorna i morgon. Det är kombination bild och slöjd för dem =) Inspirationslektion med bild och modellskapande. 

Knäckt?

Har nu klarat av tre dagar på jobbet. I går var jag verkligen på väg att ge upp på kvällen, hade ont och mådde illa samt starka sparkar från Skrutten. Skönt att då ha vänner som man bara kan få tala av sig sin oro och sin ågren på. Att få lufta sina tankar är en lisa för själen och jag sov verkligen jättebra i natt. Bara vaken i en timme mitt i natten och inte särskillt stressad känsla ändå. Det var ganska stor skillnad mot 5 timmar sammanlaggd sömn natten innan. 
 
I dag har jobbet varit över förväntan roligt med mycket saker som har gjorts klara. Annars känns det ju som om man bara står och stampar och gör planering på planering men aldrig blir riktigt klar. Fick även veta att min vän P ska finnas i vikariepoolen i höst och därför har nu även stressen för vilken vikarie jag kanske får släppt. Jag hoppas verkligen det blir hon för hon är så fantastiskt bra och det känns som om jag kan lämna över mina små "söta" ungar och de får bra undervisning när jag är borta =)
 
Maken är på bikurs i kväll. Jag orkar inte efter arbetet. Han ska få lära sig hur man invintrar bina. Vi kollade till våra häromkvällen och det verkar som om de är uppe i ca 50 000 nu så de kanske klarar vintern i alla fall. 

Kaka

Vi firade min födelsedag lite i förtid i går. Det var en mycket liten middag med en mycket god kaka efteråt. Så jag tänkte dela med mig av bild och recept =)

 

Receptet finns på Icas hemsida och heter Bästa kladdkakan. Jag gjorde den med en limetopping som var väldigt syrlig och gjorde att det söta i kakan ballanserades ut. Tips när man gör topingen är även att bara ha i lite limejuice i taget när man blandar tills rätt konsistens är uppnådd. Jag hade i allt på en gång och fick sen justera lite med extra florsocker och philadelphiaost. 

Den var lätt att göra och mycket god. Kladdig men utan att sjunka ihop som de ofta gör annars. Kommer defenitivt att göra den igen =)

Kicking

I dag har jag suttit och skrattat åt magen eftersom det är första gången som Skruttens sparkar verkligen har synts på utsidan. Det ser så kul ut och är en ny dimension av detta med graviditet =)

Låååång vecka.

Förra veckan var ganska flängig. På helgen var vi i Halmstad och gick på hantverksmässa och på vägen hem så var vi inne på GeKås. Måndagen så var jag på sjukhuset och fick råd av en sjukgymnast ang. foglossning. Måste i dag övertyga chefen om att det är en bra investering att låta mig få ledigt på torsdagsförmiddagar så att jag kan gå på vattengympa.
I tisdags åkte jag till Karlskrona och umgicks med mina vänner C och J, Träffade mamma, pappa och faster med make. Onsdagen spenderades på Hasslö med brodern, hans fru och lilla söta L. Satt och njöt i trädgården medan L badade i en balja. Hon är så grymt söt och helt obesvärad av att få vatten i ansiktet så badandet är verkligen kul.
Torsdagen så åkte jag tillbaka till Linköping och fikade på eftermiddagen med M&M, lilla E och P. Supermysigt men jag var ganska trött. Njöt av att få dela min vila med en sovande E i famnen.
I fredags så var det sömnadsläger och jag påbörjade mitt jobbförkläde. Hade tänkt ha ett förkläde som kunde skydda kläderna i träslöjden och som gör att jag även slipper springa och hämta så mycket saker när jag har textilslöjden. Bild kommer när det är klart =)
På fredagkvällen så begav vi oss till Ljungby för att träffa D och L samt deras en månad gamla J. Så det ver mycket bebisar i helgen eftersom M&M och E var med nere med. Vi hade jobbhelg och pysslade en massa i och runt deras hus. Så nu kan de få in bilen i garaget, se genom häcken till grannen, se ut genom nya/modifierade gardiner i kök och arbetsrum samt en massa annat småpyssel.
Så jag var ganska trött i gå kväll när vi kom hem. I natt har jag sovit ganska gott och i dag ska jag iväg på jobb men jag tror att förmiddagen kommer att vara ganska lugn för annars så tror jag inte jag orkar hela denna veckan med...
Börjar jobba ordentligt om en vecka och jag är både nervös och ser fram mot det.

Magmått

Vi mätte magen i går - den är 97 cm stor vid naveln =)

Full fart

Har haft en hektisk vecka. Har varit hemhemma och hälsat på. Var riktigt kul men resandet tar död på mitt bäcken. Mamma gav mig akupunktur för smärtan och jag fick 12 fria timmar plus en mycket mysig timmes prat med mamma =) I dag kom jag hem och så har jag fikat med P och M och lilla E. Nu har jag umgåtts någon timme med mannen och städat lite i köket. För tillfället ligger jag och vilar i soffan medan Skrutten lever loppan. Har lite sammandragningar också som är obehagliga... Men ingen fara, bara lite vila ibland.
RSS 2.0